All Posts

dzem-750x422.jpg">

Džem

Džem je proizvod dobijen ukuvavanjem svežeg voća sa dodatkom šećera. Za proizvodnju džema naročito su pogodne koštičave vrste voća, ali se kvalitetan džem može dobiti i od jagodičastih vrsta. Ono što možete kod nas probati je simbioza najsvežijeg...

READ MOREREAD MORE
domaci-ajvar-750x422.jpg">

Ajvar

Ajvar je specijalitet balkanske kuhinje. Poreklom je iz Srbije, pa se naziva i srpska salata. Pravi se od crvene paprike i veoma često se dodaje i plavi patlidžan. U restoranu GIGO, ajvar je pravi uvod za nešto podjednako dobro. Recept za ajvar...

READ MOREREAD MORE
“Tri leće”

“Tri leće”

“Tri leće” (tres leches) kolač za koji kažu da vuče poreklo iz Latinske Amerike. Podseća na tradicionalni koh od griza samo što je sadržaj mleka bogatiji mlečnim mastima te time kolač dobija na sočnoj i kremastoj strukturi i punoći...

READ MOREREAD MORE